« گلقتند یا گلنگبین و روش تهیه آن بر مبنای طب سنتی وداروی خاصه یبوست باردارهافلجی و بیحسی اعضا بدن و راهکارهای طب سنتی »

مویز داروی آهن خون و کبد و معده بر مبنای طب سنتی
 مویز ؛ دوست کبد و معده

در طب ایرانی خوراکی‌هایی مانند مویز و کشمش در عین حال که یک غذای سالم و طبیعی هستند اثر درمانی نیز دارند.
مویزهای پر گوشت که هسته‌های کم و کوچک دارند، بهترند.
خود مویز طبع گرم و دانه آن طبع سرد و خشک دارد مویز هر چه شیرین‌تر باشد گرم‌تر است.
مویز بر کاهش عصبانیت، تقویت قلب، کبد ،معده و حافظه موثر بوده و برای مثانه و کلیه مفید دانسته شده است به طوریکه ابن سینا در کتاب قانون مویز را دوست کبد و معده می‌داند.
مویز برای کسانی که می‌خواهند به طور سالم چاق شوند غذایی مناسب است.
خوردن گاه به گاه مویزی که دانه آن خارج شود برای سالمندان مناسب است.
اگر مویز با دانه‌اش خورده شود باید دانه به خوبی جویده شود در این صورت مویز برای اسهال و ضعف کبد مفید است ولی خوردن دانه آن برای کسانی که زخم دستگاه گوارش دارند مضر است.

دکتر پریسا جعفری (متخصص طب سنتی ایران )

#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران


موضوعات: بدون موضوع
   چهارشنبه 4 تیر 1399


فرم در حال بارگذاری ...